3. nov, 2013

De kleine prins

 

Ik ben nu al drie dagen een giraf. Het foute antwoord op een raadsel dat heel Facebook in beslag genomen heeft, eist dat je direct je menselijke profielfoto met een portretje van dit dier vervangt. Geen punt voor mij, ik houd van giraffen, ze kijken je altijd aan alsof je tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld bent.

Er zijn echter een paar figuren in opstand gekomen, op de site en in de media, want waarom zou dit `kinderachtig en dom spelletje´ moeten doorgaan? Deze figuren, en andere vergelijkbare personages, die zichzelf maar al te graag te serieus nemen, zou ik eens volgende vragen willen stellen:

Heb je ooit gedroomd over gaan slapen, zonder dat je twintig keer op een kant, dan weer twintig keer de andere kant om moet draaien, terwijl je betere plannen voor de toekomst bedenkt?

Heb je ooit gewild dat je kon springen, hollen, schreeuwen, in bomen klimmen, schelden, slaan, keihard lachen, zonder dat iemand jou voor gek verklaart?

Heb je ooit gedroomd over de cadeautjes die je met feestdagen zou krijgen, zonder je zorgen te maken over wat je aan anderen moet geven?

Heb je ooit naar een circusshow willen gaan, alleen om dat magisch gevoel van bewondering en ontroering van toen je vijf jaar was opnieuw mee te maken?

Ben je ooit in tranen uitgebarsten, zonder echte reden, alleen omdat je wist dat mama of papa jou meteen zouden komen troosten?

Heb je ooit een hele taart willen opeten, zonder dat je aan de kinderen in Afrika herinnerd wordt?

Heb je ooit alle lichten aan willen laten ´s nachts, gewoon omdat je bang was, zonder aan de energierekening te denken?

Heb je ooit gewild dat je fantasievriendje uit je peuterjaren er nog was, zodat je samen met hem verhaaltjes kon verzinnen, en je niet meer eenzaam voelde ondanks de drukte om je heen?

Heb je ooit iemand verloren en gewild dat je geen pijn voelde, maar er zeker van was dat die iemand weer terugkomt?

Heb je überhaupt ooit de kleine prins van Saint-Exupéry ontmoet? En als je hem ziet, wil je alsjeblieft een Zwarte Piet voor hem tekenen?

 

Meest recente reacties

25.09 | 18:37

Ik kwam het boek toevallig tegen en aanstaande dinsdag ploft het in de brievenbus. Zeer benieuwd

23.12 | 11:59

Hallo Michelle
Ik ben een verhalencoach in de bibliotheek Oss. Wij hebben een boekenproevenblog en daar wil ik graag een foto bij het boek plaatsen. Mag dat?

03.11 | 09:23

Fijn om te horen, Johan. Een volgend boek is in de maak.

02.11 | 22:16

Ik heb je prachtige boek met plezier gelezen.Voor mij een echte voltreffer.Fijne stijl;afwisselend.Had meer willen schrijven.Proficiat!Volgende boek? Mvg.

Deel deze pagina